تاريخچه کتابخانه تاريخچه کتابخانه

 

 

کتابخانه و مرکز اطلاع رساني پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران يکي از غني ترين و معتبرترين کتابخانه هاي تخصصي و پژوهشي در زمينه شيمي و مهندسي شيمي مي باشد اين کتابخانه از بدو تاسيس پژوهشگاه آغاز به فعاليت نموده است و هم اکنون تعداد كتب‌ تخصصي كتابخانه‌ پژوهشگاه شيمي‌ و مهندسي‌ شيمي‌ ايران‌ افزون‌ بر 7000 جلد و تعداد نشريات‌ علمي‌ موجود در مركز 120 عنوان‌ مي‌باشد كه‌ بنا بر نياز اعضاء هيأت‌ علمي‌ و دانشجويان‌ دوره‌هاي‌ تحصيلات‌ تكميلي‌ دانشگاههاي‌ سراسر كشور، سفارش‌ و تهيه‌ شده‌اند.

تعداد مراجعين‌ روزانه‌ به‌ اين‌ كتابخانه‌ تخصصي‌ به دليل‌ دارا بودن‌ يكي‌ از به روزترين‌ مجموعه‌هاي‌ كتب‌ و نشريات‌ در زمينه‌ شيمي‌ و مهندسي شيمي‌ در كشور در سطح‌ دكتري‌ و كارشناسي‌ ارشد چشمگير است‌. وجود مجموعه‌ ادواري‌ و مرجع  Chemical Abstract از سال‌ 1907 (از بدو انتشار) تا 2009 در پژوهشگاه به‌ آرشيو نشريات‌ مركز ارزش‌ و اعتبار خاصي‌ داده‌ است.

همزمان‌ با گسترش‌ فعاليتهاي‌ اطلاع‌ رساني‌ در كشور و شناخت‌ ضرورت‌ سازمان‌دهي‌ اطلاعات‌ و لزوم‌ ايجاد پايگاهها و بانكهاي‌ اطلاعاتي‌ تخصصي‌ موضوعي‌ در مراكز تحقيقاتي‌، پژوهشگاه‌ شيمي‌ و مهندسي‌ شيمي‌ ايران‌ تلاش‌ نموده‌ است‌ كه‌ علاوه‌ بر جمع‌ آوري‌، پردازش‌ و انتشار اطلاعات‌ مربوط به‌ فعاليتهاي‌ تحقيقاتي‌، پروژه‌ ها، مقالات‌، گزارش‌ سمينارها و كنگره‌ ها و پايان‌ نامه‌ ها، امكان‌ارتباط اعضاء هيات‌ علمي‌ خود را با ديگر مراكز تحقيقاتي‌ در داخل‌ و خارج‌ فراهم‌ كرده‌ و با پيوستن‌ به‌ شبكه‌ هاي‌ اطلاعاتي‌ جهان‌، دسترسي‌ به‌ اطلاعات‌ روزآمد درزمينه‌ هاي‌ مختلف‌ شيمي‌ و مهندسي‌ شيمي‌ را ممكن‌ سازد.

بدين‌ منظور و به‌ جهت‌ سهولت‌ دسترسي‌ كليه‌ اعضاء هيئت‌ علمي‌ و دانشجويان‌ پژوهشگاه به‌ منابع علمي‌ موجود، اقدام‌ به‌ دريافت و تاسيس کتابخانه الکترونيکي نموده است که هم اکنون افزون بر 10 هزار جلد کتب الکترونيکي در کتابخانه موجود مي باشد. همچنين براي سهولت دسترسي به اين منابع ارزشمند کتابخانه اقدام به آنلاين نمودن آن نموده است.